RŮŽOVÉ ZELÍ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA / 




INGREDIENCE: 3 kg bílého hlávkového zelí, 2 kg červené řepy, 500 g cibule, l větší křen, 1,5 l vody, 4 dl octa, 400 g cukru, 4 lžíce soli.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve uvaříme červenou řepu (asi 30 minut), po ochlazení ji oloupeme a nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Vodu přivedeme k varu, přidáme ocet, cukr a sůl, vhodíme nakrouhané zelí bez košťálů, nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme 10 minut. Poté vhodíme připravenou červenou řepu a oloupaný a na jemném struhadle nastrouhaný křen. Vše ještě 7 minut povaříme, pak vařící napěchujeme do sklenic i s nálevem a hned zavíčkujeme. Pokud však zelí není vařící, musíme sklenice po uzavření 10 minut sterilovat při 90°C.



RŮŽOVÉ ZELÍ. RŮŽOVÉ ZELÍ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1334 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz